Twee afgebroken blokken aan het Ingenhouszhof: een L-vormig blok winkels met bovenwoningen, en een rechte strook met bedrijfsruimtes aan de Ritzema Bosstraat. Samen vormden deel ze een wijkcentrum met buurtvoorzieningen voor de wijk Jeruzalem (Tuindorp Frankendaal).
De winkels en bedrijven werden aan de achterzijde bevoorraad. Daar, aan het Ingenhouszhof, waren ook de ingangen van de bovenwoningen. De strokenbouw maakte deze efficiënte oplossing mogelijk, die in vooroorlogse gesloten bouwblokken ondenkbaar was.
Het winkelcentrum maakte deel uit van Jeruzalem maar is in tegenstelling tot de meeste hoven in de wijk geen rijksmonument geworden, omdat: "Het winkelblok met expeditiehof en bovenwoningen aan het Ingenhouszhof, ontworpen door H. Salomonson en uitgevoerd in de jaren 1950-1951, heeft weliswaar typologische betekenis, maar vertegenwoordigt onvoldoende architectuur- en cultuurhistorisch belang en onvoldoende stedenbouwkundige waarden om aanwijzing te rechtvaardigen. Het hof heeft - anders dan de woningen en de school - geen experimenteel karakter, is geen hoogtepunt in het oeuvre van Hein Salomonson en is noch qua stijl noch qua cultuurhistorie van bijzondere betekenis." (besluitmotivering aanwijzing)
Van 't Hofflaan 33-47, Robert Kochplantsoen 6-10, Ingenhouszhof 2-22, Ritzema Bosstraat 2-12, Ingenhouszhof 1-11
Er zijn 3 afbeeldingen in de beeldbank van het Stadsarchief die gerelateerd zijn aan dit adres.