• 1850-1940
  • Wederopbouw
  • Na '65
  • Complexen
  • Personen & organisaties
  • Thema's
  • Bouwstijlen
  • Zoeken
  • - - - - - - -
  • Over, bronnen, copyright etc.
  • Privacyverklaring
  • start
  • Concertgebouwplein 4-16

    Afbeelding uit: mei 2014. Dit is de hoek waar de twee halve hoefijzers samenkomen, tegenover de Johannes Verhulststraat.
    Afbeelding uit: januari 2012.
    Afbeelding uit: januari 2012.
    Afbeelding uit: januari 2012. Jan Willem Brouwersstraat.
    Afbeelding uit: 1926.
    Afbeelding uit: januari 2012. Jan Willem Brouwersstraat.
    Afbeelding uit: februari 2020. Jan Willem Brouwersstraat. De objecten op de luifel hebben de vorm van muzieknoten.
    Afbeelding uit: februari 2020. Portiek aan het Concertgebouwplein.
    Afbeelding uit: februari 2020.

    Twee afzonderlijk gebouwde rijen woonhuizen, in de vorm van halve hoefijzers, achter het Concertgebouw.

    Het terrein waar ze staan was oorspronkelijk de tuin van het Concertgebouw. Toen concerten in de tuin niet meer mogelijk waren vanwege toenemende verkeersherrie, werd het terrein aan de gemeente verkocht.

    De zuidelijke helft werd het eerst gebouwd.

      Concertgebouwplein 4-16, Jan Willem Brouwersstraat 3-25

      Datering:
      1925-1926
      Ontwerp:
      Roest, E.A.C.
      Bouwstijl:
      Amsterdamse School, verstrakt
      Oorsponkelijke functie:
      Woonhuizen
      Status:
      -
      Bronnen & links:
      Laatste wijziging:
      augustus 2017

      Er zijn 154 afbeeldingen in de beeldbank van het Stadsarchief die gerelateerd zijn aan dit adres.

      Toon afbeeldingen Stadsarchief (154)

      Zoeken