Buurt in de Watergraafsmeer met voornamelijk huizen voor 1 à 2 gezinnen, gebouwd vanaf 1900 op particulier initiatief. De buurt ligt achter de Middenweg, rond Hogeweg en Bredeweg.
De grond was aangekocht door de Bouwmaatschappij "Linnaeuspark". Die gaf de aannemersfirma Van der Eyk en De Waal de opdracht een chique woonwijk te ontwikkelen, van stratenplan tot de bouw van diverse huizen. De Waal was een van de directeuren van de bouwmaatschappij.
Naast Van der Eyk en De Waal waren twee tot Nederlanders genaturaliseerde Duitse koopmannen betrokken bij de oprichting van de maatschappij: Robert Gottschalk (Essen 1856 - Amsterdam 1948) en Bernard Sabelson (Rheine 1858 - Wiesbaden 1902). Zij vertegenwoordigden een aantal buitenlandse investeerders: drie in Duitsland en twee in Antwerpen.
De doelgroep van de ontwikkelaars bestond uit welgestelde Amsterdammers. De buurt was met de Gooise Stoomtram en met de tramlijn Dam-Linnaeusstraat goed bereikbaar vanuit de oude stad. Ook waren de gemeentelijke belastingen in de toen nog zelfstandige gemeente Watergraafsmeer lager dan in Amsterdam. Een deel van de woningen werd door de maatschappij verhuurd. Andere percelen werden verkocht aan andere bouwers.
Aanvankelijk wilde de onderneming het hele gebied tussen Middenweg, Ringvaart, spoorlijn en Kruislaan bebouwen. Zover is het niet gekomen, om ons onbekende redenen. Wellicht speelde het uiteengaan van Van der Eyk en De Waal in 1900 een rol. De bouwmaatschappij werd toen opgeheven; er kwam een aantal nieuwe ondernemingen, zonder betrokkenheid van Van der Eyk. Het overlijden van Sabelson in 1902 zal ook een tegenslag zijn geweest. Ook waren er diverse conflicten met de gemeente Watergraafsmeer over de gas- en elektriciteitsleveringen door de onderneming. De laatste maatschappij ging in 1916 in liquidatie. Het overgebleven deel tot aan de Kruislaan werd pas in de jaren 1920 bebouwd.
De bouwmaatschappij zorgde ook voor drinkwater, gas en elektrische straatverlichting. Bij de Kruislaan kwam een watertoren waarvandaan water uit Zaandam naar de woonhuizen werd geleid. Aan de r.-k. Kerk werd een terrein beschikbaar gesteld voor de bouw van een kerk, aan de Linnaeusparkweg ter hoogte van huidig nummer 52. Het was een tijdelijke hulpkerk, gereed in 1902, die afgebroken werd toen de kerk in het Linnaeushof gereed was.
In 1910 kwam er ook een synagoge in de buurt, in een kamer van het woonhuis Linnaeusparkweg 1.