• 1850-1940
  • Wederopbouw
  • Na '65
  • Complexen
  • Personen & organisaties
  • Thema's
  • Bouwstijlen
  • Zoeken
  • - - - - - - -
  • Over, bronnen, copyright etc.
  • Privacyverklaring
  • start
  • Singel 512

    Afbeelding uit: november 2020.
    Afbeelding uit: april 2012.
    Afbeelding uit: april 2012.
    Afbeelding uit: augustus 1967.
    Afbeelding uit: april 2012.
    Afbeelding uit: 1864. "Verbouwing Vaudeville Français": geveltekening en doorsnede. 
Bron afbeelding: SAA, bestand 005220900665.

    Een gebouw met veel verschillende functies. Oorspronkelijk was het een vaudeville-theater; Gosschalk verbouwde het tot kantoorruimte. Salm voegde een atelierwoning toe, bedoeld voor de fotograaf M. Büttinghausen (die later naar het Spui verhuisde).

    In het kantoorgebouw werd een tiental kamers verhuurd, aan onder meer een agent van een Engelse levensverzekeringsmaatschappij en een wijnhandelaar.

    Het atelier op zolder werd later door kunstschilders gebruikt.

      Singel 512

      Datering:
      1865 / 1880
      Ontwerp:
      Gosschalk, I. / G.B. Salm
      Bouwstijl:
      Neorenaissance XIXB
      Oorsponkelijke functie:
      Kantoor, atelier en woonhuis
      Status:
      Rijksmonument (518370)
      Bronnen & links:
      Laatste wijziging:
      maart 2017

      Er zijn 15 afbeeldingen in de beeldbank van het Stadsarchief die gerelateerd zijn aan dit adres.

      Toon afbeeldingen Stadsarchief (15)

      Zoeken