Gebouw met een markant bekroonde puntgevel.
De kinderkliniek werd geopend in 1895. Ze was bedoeld voor kinderen van de gegoede stand. Er was al een kinderziekenhuis in de Sarphatistraat, waar alle kinderen terecht konden, netjes verdeeld over drie klassen. Blijkbaar vonden de initiatiefnemers van deze kliniek dat onvoldoende. Dit moest volgens hen een "tehuis voor zieke kinderen" worden, en geen ziekenhuis, zo blijkt uit het verslag van de opening in het Nieuws van den Dag.
Ook hier werden de patiënten verdeeld over drie klassen. Er waren zo'n twintig bedden. In het souterrain kwam een polikliniek, op zolder was een operatiekamer. De tuin was ingericht als speelplek.
Drijvende kracht en bestuursvoorzitter was de kinderarts Israel Graanboom (1857-1924), die in het buurpand op 98 woonde en praktijk hield. Eerste directrice-hoofdverpleegster was baronesse M. van Heeckeren van Waliën.
De kliniek sloot circa 1913. Het pand werd vervolgens verhuurd als kantoorruimte. Er kwamen ook onder meer een tandarts, een kno-arts en de polikliniek van dr. Graanboom. In circa 1929 kwam hier het Bureau voor Technische Adviezen, een octrooibureau gedreven door de ingenieurs Flesseman en Stigter. Zij of een opvolger lieten op zeker moment de gevelsteen aanbrengen met de tekst Inventum Mutat Mundum, uitvindingen veranderen de wereld.
Weteringschans 96
Er zijn 6 afbeeldingen in de beeldbank van het Stadsarchief die gerelateerd zijn aan dit adres.