28 december 1908 - 15 december 1989
Karel Lodewijk Sijmons werd geboren in Helmond. Hij was een kleinzoon van H.F. Sijmons, die ook enkele bouwwerken in Amsterdam heeft ontworpen. Op zijn elfde liep hij meningitis op, waardoor hij doof werd. Na zijn opleiding werkte Sijmons enige tijd voor de Helmondse dienst Publieke Werken. Hij werd er ontslagen omdat zijn protestantse geloof niet paste bij de overwegend katholieke dienst. Later, in 1930, werd hij elders opnieuw ontslagen, ditmaal omdat zijn interesse voor de Nieuwe Zakelijkheid zijn toenmalige baas niet aanstond.
Bij het Amsterdamse bureau van de gebroeders Baanders was wel plaats. Sijmons werd opgenomen in de Groep 32, een minder functionalistische afsplitsing van het Nieuwe Bouwen, opgericht door Albert Boeken en Arthur Staal.
In 1932 begon Sijmons met twee gelijkgezinden het bureau Zanstra, Giesen & Sijmons, dat tot 1954 zou blijven bestaan. De rest van zijn leven werkte Sijmons als zelfstandig architect.
Beroemdste project van Zanstra, Giesen & Sijmons is waarschijnlijk de flat met atelierwoningen aan de Zomerdijkstraat (1934). Verder ontwierp Sijmons in Amsterdam een tweetal kerken en diverse woningen en kantoren.