Hier zat sinds 1894 een winkel van het modehuis van de gebroeders Gerzon. Die werd al in 1898 verbouwd door Moens vader Henri Moen. In 1915 volgde de verbouwing en uitbreiding tot aan de Nieuwezijds Voorburgwal door Adriaan Moen.
Bijzonder is dat beton niet alleen voor de constructie werd toegepast, maar ook voor de bekleding van de gevel. Voor het beton werd geen grint maar steenslag met een groene tint gebruikt.
Opmerkelijk is ook dat het gebouw ontworpen lijkt in de stijl van de Amsterdamse School dan wel van de art deco, nog voor die stijlen vol ontwikkeld waren. Het Algemeen Handelsblad zag een gelijkenis met het in baksteen opgetrokken Scheepvaarthuis, en dat was niet lovend bedoeld. Ook vond de krant de monumentaliteit nogal fors voor de nauwe steeg:
Intusschen, laat ons erkennen, dat het eenigszins moeilijk valt het nieuwe gebouw van Gerzon te beoordelen. Van geen enkel punt in de omgeving is het te zien — ongetwijfeld een zeer onaangename omstandigheid voor den architect, maar een omstandigheid waarmede hij meer rekening had moeten houden dan hij gedaan heeft. Hij heeft in een nauwe steeg een monument gezet alsof hij aan een ruim plein bouwde, en dat maakt wel een zeer zonderlingen indruk, een indruk alsof de architect te zeer zelfbeheersching mist, — wat trouwens in verschillende onderdelen van het gebouw wel meer uitkomt.
In de winkel van Gerzon waren vanaf 1927 ook een passagebureau van de KLM en een post- en girokantoor gevestigd. Er kwam ook een lunchroom, op de derde verdieping.
Dit filiaal van de modeketen werd in 1973 gesloten.
In 1991 opende het Britse bedrijf Marks & Spencer hier een warenhuis. Sinds 2008 is er een filiaal gevestigd van de Spaanse keten Zara.
Gerzon. Kalverstraat 66-72, Sint Luciënsteeg 2, Nieuwezijds Voorburgwal 303-307
Er zijn 52 afbeeldingen in de beeldbank van het Stadsarchief die gerelateerd zijn aan dit adres.